Vitlök-Ingefära kyckling med gurka och jasminris
Vitlök-Ingefära kyckling med gurka och jasminris
Vitlök-Ingefära kyckling med gurka och jasminris

Vitlök-Ingefära kyckling med gurka och jasminris

849146610060009
Jasminris6 dl vatten½ tsk salt1 fp jasminris, 300 gVitlök-ingefära kyckling2 gul lök1 bit ingefära till 2 msk hackad ingefära2 vitlöksklyftor2 fp strimlad kycklingfilé, 600 g1 tsk salt½ tsk kanel1½ krm kardemumma1 msk sambal oelek2 msk neutral olja2 gurka2 msk japansk soja1 lime1 msk socker
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull, en bunke och traktörpanna.2. Jasminris: Skölj riset i kallt vatten. Koka upp ris, vatten och salt i kastrullen. Sänk värmen något och låt sjuda i ca 12 min under lock.3. Vitlök-ingefära kyckling: Skala lök, ingefära, vitlök och hacka. Blanda i bunken tillsammans med kyckling, salt kanel, kardemumma och sambal oelek. Hetta upp traktörpannan på medelhög värme med neutral olja och stek i ca 10 min. Banka gurka lite försiktigt och skär i ca 2 x 2 cm bitar undertiden.4. Tillsätt sedan gurkan i kycklingen, stäng av värmen och tillsätt japansk soja, rivet limeskal, limesaft och socker.5. Servera direkt ur pannan med riset vid sidan av.