Yakiniku med wokade grönsaker
Yakiniku med wokade grönsaker
Yakiniku med wokade grönsaker
Yakiniku med wokade grönsaker
Yakiniku med wokade grönsaker
Yakiniku med wokade grönsaker

Yakiniku med wokade grönsaker

549934604240002
1 fp basmatiris, 300 gYakiniku1 bit ingefära3/4 dl kinesisk soja1 msk vitvinsvinäger1 ½ msk flytande honung1 vitlöksklyfta1 fp lövbiff, ca 450 g1 msk neutral olja1 dl vattenGrönsaker1 gul lök1 paprika1 broccoli1 zucchini1 msk neutral olja
0 kr
1. Förbered: Ta fram en bunke, traktörpanna och ett fat.2. Koka basmatiris i kastrullen enligt anvisningarna på förpackningen.3. Yakiniku: Skala och finriv ingefära till 1 msk riven. Blanda ingefäran med kinesisk soja, vitvinsvinäger, flytande honung och pressad vitlöksklyfta i bunken. Skär lövbiff i tunna strimlor och blanda ner i marinaden.4. Grönsaker: Skär gul lök i 1 cm breda klyftor och tärna paprika. Skär broccoli i bitar och buketter. Skär zucchini i 1 cm breda halvmånar. Hetta upp neutral olja i pannan och woka grönsakerna på hög värme i ca 5 min. Lägg åt sidan på fatet.5. Yakiniku forts: Hetta upp neutral olja i samma panna. Stek köttet och dess marinad på hög värme i ca 2 min. Tillsätt vatten.6. Servera yakinikun med grönsakerna och riset.