Zucchini och gurksallad med curryrostade pumpakärnor och tem
Zucchini och gurksallad med curryrostade pumpakärnor och tem
Zucchini och gurksallad med curryrostade pumpakärnor och tem

Zucchini och gurksallad med curryrostade pumpakärnor och tem

949676202030009
Curryrostade pumpakärnor och tempeh1 fp tempeh, 200 g1 fp pumpakärnor, 200 g2 msk curry1 tsk salt2 msk neutral olja½ vitlöksklyftaHummus1 fp kikärtor, 380 g4 msk kikärtsspad½ vitlöksklyfta1 tsk maldspiskummin½ tsk salt1 msk neutral oljaVinägrett4 msk olivolja2 msk vitvinsvinäger½ tsk salt2 krm svartpepparZucchini och gurksallad1 zucchini1 gurka1 rödlök1 romansallad
0 kr
1. Förbered: Ta fram en stekpanna, en stavmixer, mixerbunke och ett stort salladsfat.2. Curryrostade pumpakärnor och tempeh: Hetta upp stekpannan på medelhög värme med neutral olja. Stek tempeh, pumpakärnor, vitlök, salt och curry gyllene i ca 8 min.3. Hummus: Häll av spadet från kikärtorna och spara 6 msk av spadet. Mixa kikärtor, kikärtsspad, riven vitlök, spiskummin, salt och neutral olja slätt i mixerbunken.4. Vinägrett: Blanda vinägretten i det stora salladsfatet.5. Zucchini och gurksallad: Hyvla zucchini, gurka och rödlök runt på mandolin eller osthyvel. (har du ingen mandolin så skiva rödlöken tunt med kniv.) Halvera romansalladen och skär i grova bitar. Lägg grönsaker och sallad i salladsfatet och blanda runt försiktigt med vinägretten.6. Toppa salladen med curryrostade pumpakärnor och servera hummusen vid sidan av.