Zucchini och gurksallad med curryrostade pumpakärnor och tem
949676202030009Curryrostade pumpakärnor och tempeh1 fp tempeh, 200 g1 fp pumpakärnor, 200 g2 msk curry1 tsk salt2 msk neutral olja½ vitlöksklyftaHummus1 fp kikärtor, 380 g4 msk kikärtsspad½ vitlöksklyfta1 tsk maldspiskummin½ tsk salt1 msk neutral oljaVinägrett4 msk olivolja2 msk vitvinsvinäger½ tsk salt2 krm svartpepparZucchini och gurksallad1 zucchini1 gurka1 rödlök1 romansallad
0 kr
1. Förbered: Ta fram en stekpanna, en stavmixer, mixerbunke och ett stort salladsfat.2. Curryrostade pumpakärnor och tempeh: Hetta upp stekpannan på medelhög värme med neutral olja. Stek tempeh, pumpakärnor, vitlök, salt och curry gyllene i ca 8 min.3. Hummus: Häll av spadet från kikärtorna och spara 6 msk av spadet. Mixa kikärtor, kikärtsspad, riven vitlök, spiskummin, salt och neutral olja slätt i mixerbunken.4. Vinägrett: Blanda vinägretten i det stora salladsfatet.5. Zucchini och gurksallad: Hyvla zucchini, gurka och rödlök runt på mandolin eller osthyvel. (har du ingen mandolin så skiva rödlöken tunt med kniv.) Halvera romansalladen och skär i grova bitar. Lägg grönsaker och sallad i salladsfatet och blanda runt försiktigt med vinägretten.6. Toppa salladen med curryrostade pumpakärnor och servera hummusen vid sidan av.