Zucchinibiffar med klyftpotatis och vitlökssås
Zucchinibiffar med klyftpotatis och vitlökssås
Zucchinibiffar med klyftpotatis och vitlökssås

Zucchinibiffar med klyftpotatis och vitlökssås

249105781650003
Klyftpotatis1 fp potatis, 450 g2 msk olivolja1 tsk salt½ tsk paprikapulver½ tsk svartpepparVitlökssås1 fp gräddfil, 3 dl 1 vitlöksklyfta½ tsk salt1 krm cayennepepparZucchinibiffar1 zucchini1 fp riven hårdost, 50 g2 ägg1 dl vetemjöl1 tsk salt2 msk olivoljaSallad1 fp körsbärstomater, 250 g1 fp salladsmix, 70 g1 msk olivolja½ msk balsamvinäger2 krm salt
0 kr
1. Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, två skålar, bunke, stekpanna och tallrik.2. Klyftpotatis: Skär potatis i 2 cm breda klyftor. Blanda potatisen med olivolja, salt, paprikapulver och svartpeppar på plåten och rosta mitt i ugnen i 25 min.3. Vitlökssås: Blanda gräddfil, pressad vitlöksklyfta, salt och cayennepeppar i ena skålen.4. Zucchinibiffar: Grovriv zucchini och krama ur så mycket som möjligt av vätskan från rivet. Blanda zucchinin, riven hårdost, ägg, vetemjöl och salt i bunken.5. Hetta upp pannan med hälften av olivoljan och stek klicka först ut 4 biffar på medelhög värme ca 4 min/sida. Lägg dem på tallriken och klicka sedan ut resterande biffar och stek i i resten av olivoljan i ca 4 min/sida.6. Sallad: Halvera körsbärstomater. Blanda tomaterna med salladsmix, olivolja, balsamvinäger och salt i andra skålen.7. Servera zucchinibiffarna med potatisen, vitlökssåsen och salladen.