Zucchiniplättar med kallrökt lax och pepparrotssås
949394143850005Zucchiniplättar1 bakpotatis1 zucchini1 tsk salt1 fp riven hårdost, 50 g2 ägg 1 dl vetemjöl2 msk olivolja1 msk smörSallad1 msk olivolja½ citron1 krm salt1 fp salladsmix gul morot/ rädisa, 150 g½ citron1 fp kallrökt lax, 300 g1 fp dill & pepparrotssås, 220 ml
0 kr
1. Förbered: Ta fram en bunke, rivjärn, sil, stekpanna och en salladsskål.2. Zucchiniplättar: Grovriv potatis och zucchini. Blanda rivet med salt och krama ur vätskan i en sil. Blanda sedan rivet med riven hårdost, ägg och vetemjöl i bunken. Hetta upp stekpannan med olivolja och smör och klicka ut ca 4 klickar smet åt gången (ca 2 msk/plätt) i pannan och platta till med en stekspade. Stek i omgångar på medelhög värme ca 3-4 min/sida, tills de är gyllenbruna.3. Sallad: Blanda olivolja, saft från en halv citron och salt i skålen och vänd ner salladsmix.4. Klyfta den andra citronhalvan. Servera zucchiniplättarna med salladen, kallrökt lax och citronklyftor. Toppa med dill- & pepparrotssås.