En grönare taco

Vi på Middagsfrid brinner för hälsa, hållbarhet och tacos. Därför har vi gjort tagit fram en enkel men god taco som både är bra för miljön och hälsan!

Innovativ produkt

Inspirerande

Kalorismart

Under 30 min

Ingredienser
Gör så här
Jalapenopicklad kålrabbi
1 ½ dl vatten
1 dl socker
½ dl ättika
1 kålrabbi
1 jalapeno


Koriandermajjo
1 ägg
½-1 lime
1 krm salt
2 dl neutral olja
1 fp koriander (20 g)


Tillbehör
1 gurka
2-4 st huvud gemsallad
Tacofärs
2 msk neutral olja
500 g valfri färs (Gärna Nöt & Grönt eller Svenskodlad baljväxtfärs)
1 fp valfri tacokrydda
Från ditt skafferi
salt
1. Förbered: Ta fram en kastrull, stavmixer, mixerbunke, en skål och ett fat.


2. Jalapenopicklad kålrabbi: Koka upp vatten, socker och ättika i kastrullen. Skala och tärna kålrabbi. Skiva jalapeno. Tillsätt kålrabbi och jalapenon i lagen (om lagen är varm eller ljummen så går det snabbare att pickla). Låt stå medan du fortsätter med de andra stegen.


3. Koriandermajjo: Tillsätt ägg, limesaft, salt, neutral olja och hackad koriander (spara lite blad till garnering) i bunken. Sätt ner mixerstaven i botten av bunken och mixa på full effekt samtidigt som du långsamt rör mixerstaven uppåt. Mixa till en tjock kräm.


4. Tillbehör: Tärna gurka och lägg i skålen. Bryt loss bladen från gemsalladen och lägg på fatet.


5. Tacofärs: Hetta upp pannan med neutral olja. Stek färsen på hög värme ca 3-5 min. Tillsätt tacokrydda och ev. lite salt och stek ytterligare 1 min.


6. Servera tacofärsen i salladsbladen. Toppa med den picklade kålrabbin, gurkan och koriandermajjo.

Tips och tricks!