Hållbarhet
Miljön är en av våra hjärtefrågor och vi vill vara ett klimatsmart val för våra kunder. Livsmedel står för en tredjedel av världens CO2-utsläpp, därför brinner vi på Middagsfrid för att påverka våra kunder till välja klimatsmarta middagsvanor.
_2.jpg)
Minimera matsvinnet
Forskarnas uppskattningar visar att ca 30% av all mat som köps in kastas. Den största delen av matsvinnet uppstår i hushållen, där frukt och grönsaker är några av de vanligaste livsmedlen som slängs i onödan. Genom att minska sitt svinn undviker man att slänga pengar i soporna samtidigt som du bidrar till en bättre miljö. På Middagsfrid har vi sedan starten jobbat med att minimera matsvinnet. Våra veckomenyer är planerade så att all mat ska gå åt och det är uppskattningsvis mindre än 5% av levererade matvaror som blir över efter att du har tillagat veckans recept.
Alltid svenskt kött
Produktion av 1 kg nötkött resulterar i utsläpp av motsvarande 17 kg växthusgaser. Därför har vi begränsat dessa rätter till max en per vecka, och all typ av kött vi levererar är självklart alltid svenskt. Vi har istället ett högt fokus på mer gröna, vegetariska alternativ där minst en vegetarisk rätt ingår i alla kassar våra och vi erbjuder även en helt vegetarisk kasse.
