Matkasse för barnfamiljen med gott om grönt

Barnkassen

En matkasse för hela familjen. Extra snälla smaker för de små, utan att för den sakens skull bli tråkigt för de stora. Här får du hjälp att äta varierat och introducera grönsaker i maten på ett gott och enkelt sätt.

  • Snabba och enkla middagar
  • Rätter för hela familjen
  • Snälla smaker för stora och små
  • En smidig vardag för hela familjen
  • Fullproppad med näring för alla

Från: 839kr

Här ser ni recept från vår kommande matkasse

sön 21 apr. / mån 22 apr.
sön 21 apr. / mån 22 apr.
sön 28 apr. / mån 29 apr.
Barnvänlig
Kalorismart
Över 30 min
Morotssoppa med färskostquesadillas & grönsaksstavar
Barnvänlig
Inspirerande
Kalorismart
Över 30 min
Frasig sejfilé med rostad potatis, rödkål och remouladsås
Glutenfri
Laktosfri
Lättlagad
Under 15 min
Kycklingfärsgryta med soltorkade tomater och basmatiris
Barnvänlig
Lättlagad
Under 30 min
Peas of heaven tacoplåt med \tomajs\ och guacamole
Laktosfri
Lättlagad
Under 15 min
Yakinikubiff med pak choi, lime och äggnudlar
Om kassen

Det är lätt hänt att barnfamiljers middagar bli enformiga med köttbullar, korv, potatismos och tacos som stående inslag. Vår barnkasse erbjuder stor variation, vilket ger möjlighet att utöka dina barns matpreferenser. Våra kockar skapar näringsrika rätter anpassade för barn med en mix av kött, fisk, fågel och vegetariska alternativ, samtidigt som den introducerar grönsaker på ett enkelt sätt. Rätterna är barnvänliga utan att bli tråkiga för vuxna och innehåller inga onödiga tillsatser eller e-nummer.


Du väljer själv om du vill ha tre, fyra eller fem middagar i din matkasse och vilken dag du vill ha den levererad, efter det kör vi hem recept och råvaror till din dörr. Enkelt!


”Genom att välja vår barnkasse slipper du planering och inköp, vilket ger mer tid med familjen. Matkassen innehåller både gamla och nya rätter som är omtyckta både hos barn och vuxna. Det kan handla om att göra egna fiskpinnar eller en ny twist på köttfärssåsen. Allting med barnvänliga smaker, men med lite mer spänning. Självklart ingår det mycket grönsaker i varje recept!” – Oskar, kock på Middagsfrid

Mamma med barn läser recept

Middagar med bra råvaror från Sverige

Vi på Middagsfrid vill stötta svenska producenter och du hittar därför enbart svenskt kött och fågel i våra matkassar. Även grönsaker och mejeriprodukter kommer mestadels från Sverige. Dessutom väljer vi gärna ekologiska mejeriprodukter och grönsaker då de är bättre både för din hälsa och för klimatet. Vi har mycket stort fokus på klimatet och hållbarhet när vi väljer maträtter och genom att välja vår matkasse får ni inte bara god och hälsosam mat utan gör även miljön en tjänst.


Inga råvaror i våra matkassar har flygtransporterats till Sverige och vi undviker e-nummer för att du ska kunna äta så tillsatsfritt som möjligt. Om du får med ett halvfabrikat i vår matkasse kan du lita på att det är noga kontrollerat av oss och håller högsta kvalitet.

Minska matsvinnet med Matkasse

När du beställer vår matkasse kommer du också minska matsvinnet eftersom vi noga räknar ut vad du behöver för varje maträtt. Varje år kastar vi svenskar otroliga mängder mat, vilket du kan undvika med vår hjälp.


Vi ser till att dina middagar alltid är komponerade med precis det som du behöver. Maten skall ätas och inte slängas tycker vi!


Med vår matkasse får ni middagar som alla tycker om, som är hälsosamma för dig och din familj och för miljön. 

Hackar chili och persilja på skärbräda
En plåt och tallrik med pastagratäng med fläskfärs och tomatsallad

Alltid hälsosamma middagar med Middagsfrid

Veckans maträtter är alltid planerade ur ett näringsperspektiv av våra kockar och näringsrådgivare, så att ni får i er en varierad kost som är hälsosam för hela familjen.

Byt ut dina maträtter

När du har beställt din matkasse kan du logga in under Mina sidor och enkelt byta ut dina maträtter om du ser något annat som faller dig och din familj bättre i smaken. Självklart väljer du själv hur ofta du vill ha din matkasse!