Kalorismart matkasse med middagar under 650 kalorier

Kalorismarta kassen

Vår kalorismarta matkasse är till för dig som vill äta gott och näringsrikt, och samtidigt göra lite mer kalorisnåla val. Ibland är det svårt att på egen hand veta var man ska börja. Här sätter våra kockar ihop veckomenyer för att hjälpa dig på traven. Fyllda av smak, näring och inspiration.

  • Middagar under 650 kalorier
  • Framtagen av kockar och kostvetare
  • Lika gott som nyttigt
  • All näring du behöver
  • Varierande rätter

Från: 839kr

Här ser ni recept från vår kommande matkasse

sön 3 mars / mån 4 mars
sön 3 mars / mån 4 mars
sön 10 mars / mån 11 mars
Barnvänlig
Kalorismart
Laktosfri
Under 30 min
Rostad paprikasoppa med örtiga vitlöksbröd
Glutenfri
Kalorismart
Laktosfri
Över 30 min
Kryddig tortilla \española\ med stekt persiljesvamp
Barnvänlig
Kalorismart
Lättlagad
Under 15 min
Stekt gnocchi med tomat, basilika och borlottibönor
Barnvänlig
Inspirerande
Kalorismart
Under 15 min
Kryddiga kycklingbiffar med sweetheart cabbage och raita
Inspirerande
Kalorismart
Laktosfri
Under 15 min
Sejfilé i kokosmjölk med nudlar, fisksås och koriander
Om kassen

Vår kalorismarta matkasse är skapad för dig som söker god, mättande, näringsrik och kalorismart mat. Våra kockar har utformat veckomenyer med recept under 650 kcal per portion, noggrant balanserade för att ge all nödvändig näring. Med variation av fisk, kött, fågel och vegetariska alternativ baserat på bra och noggrant utvalda råvaror, är detta ett smart val för både kropp och planet.


Du väljer 3-5 middagar och leveransdag, så levererar vi recept och råvaror till din dörr!


”Vårt fokus ligger på att skapa hälsosamma, tillfredsställande och goda måltider som är rika på fibrer, protein och vitaminer enligt Livsmedelsverkets kostråd, med mycket grönsaker och fullkornsrika tillbehör. Mättande, näringsrika men framför allt goda middagar." – Micke, kock på Middagsfrid

Mamma och dotter läser recept och lagar mat

Middagar med bra råvaror från Sverige

Vi på Middagsfrid vill stötta svenska producenter och du hittar därför enbart svenskt kött och fågel i våra matkassar. Även grönsaker och mejeriprodukter kommer mestadels från Sverige. Dessutom väljer vi gärna ekologiska mejeriprodukter och grönsaker då de är bättre både för din hälsa och för klimatet. Vi har mycket stort fokus på klimatet och hållbarhet när vi väljer maträtter och genom att välja vår matkasse får ni inte bara god och hälsosam mat utan gör även miljön en tjänst.


Inga råvaror i våra matkassar har flygtransporterats till Sverige och vi undviker e-nummer för att du ska kunna äta så tillsatsfritt som möjligt. Om du får med ett halvfabrikat i vår matkasse kan du lita på att det är noga kontrollerat av oss och håller högsta kvalitet.

Minska matsvinnet med Matkasse

När du beställer vår matkasse kommer du också minska matsvinnet eftersom vi noga räknar ut vad du behöver för varje maträtt. Varje år kastar vi svenskar otroliga mängder mat, vilket du kan undvika med vår hjälp.


Vi ser till att dina middagar alltid är komponerade med precis det som du behöver. Maten skall ätas och inte slängas tycker vi!


Med vår matkasse får ni middagar som alla tycker om, som är hälsosamma för dig och din familj och för miljön. 

Skärbräda med chili och persilja
 Tallri med kyckling med pico de gallo och rostade morötter

Alltid hälsosamma middagar med Middagsfrid

Veckans maträtter är alltid planerade ur ett näringsperspektiv av våra kockar och näringsrådgivare, så att ni får i er en varierad kost som är hälsosam för hela familjen.

Byt ut dina maträtter

När du har beställt din matkasse kan du logga in under Mina sidor och enkelt byta ut dina maträtter om du ser något annat som faller dig och din familj bättre i smaken. Självklart väljer du själv hur ofta du vill ha din matkasse!