Kalorismarta kassen

Den kalorismarta kassen är matkassen för dig som söker näringsladdade och kalorikomprimerade recept. Vår kalorismarta kasse är utvecklad i samarbete mellan våra kockar och vår kostvetare, för att säkerställa att den innehåller näringsrika, fiberrika och vitaminrika maträtter som understiger 650 kcal per portion.    
Näringsladdade och goda maträtter
Recept under 650 kcal per portion
Framtagen i samarbete med kostvetare
Välj recepten som du vill äta
Fri hemleverans
Från: 799kr
Beställ

Välkomsterbjudande!


Just nu får du 30% rabatt 

på dina 3 första matkassar 

Kod: Godarevanor30
*Gäller endast nya kunder
Tips! Du kan byta ut dina maträtter om du inte tycker att veckans meny passar dig. När du har beställt din matkasse kan du logga in under Mina sidor och enkelt byta ut dina maträtter.

Innehåll i kalorismarta kassen

Kassen är utvecklad i samarbete mellan våra kockar och vår kostvetare, för att säkerställa att den innehåller näringsladdade och goda maträtter som understiger 650 kcal per portion.  
Kassen består av både vego-, fågel- och fiskrätter, där fågeln alltid är svensk och fisken är hållbart fiskad. Vår kostvetare näringsberäknar samtliga rätter och säkerställer att de passar just dig som vill göra medvetna val för din hälsas skull. 


Kockens kommentar

Med den kalorismarta kassen vet du att du får i dig många nyttigheter med rätter som är rika på fibrer, protein och vitaminer. Vi tror på att en matvana är hälsosam när den är så pass tillfredsställande att man vill hålla den över tid, därför satsar vi på att alla rätter ska vara riktigt goda. När vi komponerar denna kasse väljer vi råvaror i enlighet med Livsmedelsverkets kostråd, och inkluderar bland annat mycket grönsaker och fullkornsrika tillbehör. Den kalorismarta kassen ger dig middagar som är mättande, näringsrika och framförallt goda.

/Sara på Middagsfrid


Välj dina egna maträtter

På vår hemsida kan du se vilka maträtter som planeras i Kalorismarta kassen. Veckans maträtter är alltid planerade ur ett näringsperspektiv av våra kockar och näringsrådgivare, så att ni får i er en varierad kost som är hälsosam för hela familjen.


När du har beställt din matkasse kan du logga in under Mina sidor och enkelt byta ut dina maträtter om du ser något annat som faller dig och din familj bättre i smaken.

Självklart väljer du själv hur ofta du vill ha din matkasse.

Middagar med bra råvaror från Sverige

Vi på Middagsfrid vill stötta svenska producenter och du hittar därför enbart svenskt kött och fågel i våra matkassar. Även grönsaker och mejeriprodukter kommer mestadels från Sverige. Dessutom väljer vi gärna ekologiska mejeriprodukter och grönsaker då de är bättre både för din hälsa och för klimatet. Vi har mycket stort fokus på klimatet och hållbarhet när vi väljer maträtter och genom att välja vår matkasse får ni inte bara god och hälsosam mat utan gör även miljön en tjänst. 

Inga råvaror i våra matkassar har flygtransporterats till Sverige och vi undviker e-nummer för att du ska kunna äta så tillsatsfritt som möjligt. Om du får med ett halvfabrikat i vår matkasse kan du lita på att det är noga kontrollerat av oss och håller högsta kvalitet.

Minska matsvinnet med Matkasse

När du beställer vår matkasse kommer du också minska matsvinnet eftersom vi noga räknar ut vad du behöver för varje maträtt. Varje år kastar vi svenskar otroliga mängder mat, vilket du kan undvika med vår hjälp. 

Vi ser till att dina middagar alltid är komponerade med precis det som du behöver. Maten skall ätas och inte slängas tycker vi! 

Med vår matkasse får ni middagar som alla tycker om, som är hälsosamma för dig och din familj och för miljön. 


Upptäck våra andra matkassar

Klassiska, hälsosamma och inspirerande recept
Byt ut och välj egna maträtter
Variation av kött, fisk, fågel och vego
Från 599 kr
Enkla, snabba och hälsosamma recept 
Byt ut och välj egna maträtter 
Barnvänliga smaker 
Från 799 kr
Enkla, hälsosamma och goda recept
Middagar under 25 min
Byt ut och välj egna maträtter
Från 799 kr
En variation av fisk, skaldjur, fågel och vegetariska maträtter
Alltid fokus på hälsosam mat
Byt ut och välj egna maträtter 
Från 599 kr
Middagar på max 15 min
Hälsosamma och goda recept
Byt ut och välj egna maträtter
Från 799 kr
Nya spännande smaker varje vecka 
Fiber- och näringsrika maträtter 
Byt ut och välj egna maträtter
Från 569 kr
Goda och lättlagade mellanmål
Alltid fokus på hälsosam mat
Säljs tillsammans med valfri matkasse
149 kr
Innehåller ca 3-3,5 kg frukt
Fokus på ekologiska och KRAV-märkta frukter
Säljs tillsammans med valfri matkasse
145 kr