Kalorismart matkasse med middagar under 650 kalorier

Kalorismarta kassen

Vår Kalorismarta kasse är till för dig som vill äta gott och näringsrikt, och samtidigt göra lite mer kalorisnåla val. Ibland är det svårt att på egen hand veta var man ska börja. Här sätter våra kockar ihop veckomenyer för att hjälpa dig på traven. Fyllda av smak, näring och inspiration.

  • Middagar under 650 kalorier
  • Framtagen av kockar och kostvetare
  • Lika gott som nyttigt
  • All näring du behöver
  • Varierande recept

Från: 839kr

Här ser ni recept från vår kommande matkasse

sön 8 okt. / mån 9 okt.
sön 8 okt. / mån 9 okt.
sön 15 okt. / mån 16 okt.
Kalorismart
Laktosfri
Under 30 min
Rostad kycklingfilé med broccoli på två vis
Barnvänlig
Glutenfri
Kalorismart
Laktosfri
Under 30 min
Krämig fiskgryta med saffran, svamp och sejfilé
Glutenfri
Kalorismart
Lättlagad
Under 15 min
Brieostsallad med citrondressing
Inspirerande
Kalorismart
Över 30 min
Asiatisk rotfruktssoppa med skalchips
Kalorismart
Laktosfri
Lättlagad
Under 30 min
Linguine med kryddrostade kikärtor
Innehåll
Kockens kommentar
Kalorismarta kassen är valet för dig som vill äta gott, grönt, näringsrikt, mättande och kalorismart. Att bara dra ner på kalorierna klarar de flesta på egen hand, men att göra det och samtidigt få till en mättande middag med all näring kroppen behöver kan vara lite krångligare.


Den här kassen är noga utvecklad och planerad av våra kockar. De har tänkt på allt när det kommer till näring, smak och säsong, så att du slipper. Resultatet är veckomenyer med recept under 650 kcal per portion laddade med precis allt du behöver för att må bra.


Recepten varvar fisk, kött, och fågel med vegorätter och är alltid komponerade av bra, noggrant utvalda råvaror. Ett smart val för både kropp och planet helt enkelt. Välj mellan 3-5 middagar och bestäm önskad leveransdag, så lämnar vi recept och råvaror utanför din dörr.

Med den kalorismarta kassen vet du att du får i dig många nyttigheter med rätter som är rika på fibrer, protein och vitaminer. Vi tror på att en matvana är hälsosam när den är så pass tillfredsställande att man vill hålla den över tid, därför satsar vi på att alla rätter ska vara riktigt goda. När vi komponerar denna kasse väljer vi råvaror i enlighet med Livsmedelsverkets kostråd, och inkluderar bland annat mycket grönsaker och fullkornsrika tillbehör. Den kalorismarta kassen ger dig middagar som är mättande, näringsrika och framförallt goda.     

Mamma och dotter läser recept och lagar mat

Middagar med bra råvaror från Sverige

Vi på Middagsfrid vill stötta svenska producenter och du hittar därför enbart svenskt kött och fågel i våra matkassar. Även grönsaker och mejeriprodukter kommer mestadels från Sverige. Dessutom väljer vi gärna ekologiska mejeriprodukter och grönsaker då de är bättre både för din hälsa och för klimatet. Vi har mycket stort fokus på klimatet och hållbarhet när vi väljer maträtter och genom att välja vår matkasse får ni inte bara god och hälsosam mat utan gör även miljön en tjänst.


Inga råvaror i våra matkassar har flygtransporterats till Sverige och vi undviker e-nummer för att du ska kunna äta så tillsatsfritt som möjligt. Om du får med ett halvfabrikat i vår matkasse kan du lita på att det är noga kontrollerat av oss och håller högsta kvalitet.

Minska matsvinnet med Matkasse

När du beställer vår matkasse kommer du också minska matsvinnet eftersom vi noga räknar ut vad du behöver för varje maträtt. Varje år kastar vi svenskar otroliga mängder mat, vilket du kan undvika med vår hjälp.


Vi ser till att dina middagar alltid är komponerade med precis det som du behöver. Maten skall ätas och inte slängas tycker vi!


Med vår matkasse får ni middagar som alla tycker om, som är hälsosamma för dig och din familj och för miljön. 

Skärbräda med chili och persilja
 Tallri med kyckling med pico de gallo och rostade morötter

Alltid hälsosamma middagar med Middagsfrid

Veckans maträtter är alltid planerade ur ett näringsperspektiv av våra kockar och näringsrådgivare, så att ni får i er en varierad kost som är hälsosam för hela familjen.

Byt ut dina maträtter

När du har beställt din matkasse kan du logga in under Mina sidor och enkelt byta ut dina maträtter om du ser något annat som faller dig och din familj bättre i smaken. Självklart väljer du själv hur ofta du vill ha din matkasse!