Klassisk matkasse med kött, fisk, kyckling och vegetariskt

Originalkassen

Det här är kassen för dig som är på jakt efter lite ny inspiration, men ändå vill hålla fast vid bekanta smaker. Goda, enkla middagar för hela familjen fyllda av smak och näring.

  • Bekanta och nya smaker
  • Passar barn i alla åldrar
  • Enkla recept för alla 
  • Allt du behöver på tallriken
  • Varierande recept

Från: 599kr
Innehåll
Recept
Kockens kommentar

Med Originalkassen får du en härlig variation av recept utifrån säsong med kött, fisk, kyckling och vegetariskt. En smakrik, varierad meny fullproppad med näring för hela familjen. Recepten varieras med klassiska recept som varvas med nytänkande rätter som inspirerar till nya smaker​. Fördelen med att välja vår familjekasse är att recepten är noga utvalda för att passa familjer med barn i varierande ålder. ​

Våra kockar planerar och förbereder en meny och du väljer själv om du vill justera och lägga till dina favoriter. Sedan är det bara att välja leveransdag, så ser vi till att du får hem recept och råvaror till din dörr. ​

Du väljer själv om du vill ha 3-5 middagar och kan enkelt välja och ändra för att säkra familjens favoriter. Smakerna är bekanta och okomplicerade och passar hela familjen. Minimalt med krångel, och maximalt med smak och näring helt enkelt.

Vår originalmatkasse är vår stora familjekasse och passar det stora hushållet. Vår familjekasse innehåller recept som är noga utvalda för att passa familjer med barn i varierande ålder.

När vi komponerar ihop din matkasse lägger vi stor vikt vid att använda färska, högkvalitativa råvaror. Dessutom använder vi säsongsbetonade råvaror för att det ska vara så bra för miljön som möjligt.

Vi tror att man kan äta hälsosamt först när det också smakar riktigt gott. Därför är det viktigt för oss att inte bara skapa hälsosamma och varierade recept utan även att de är väldigt goda!/Sara på Middagsfrid
Mamma med barn som lagar mat

Middagar med bra råvaror från Sverige

Vi på Middagsfrid vill stötta svenska producenter och du hittar därför enbart svenskt kött och fågel i våra matkassar. Även grönsaker och mejeriprodukter kommer mestadels från Sverige. Dessutom väljer vi gärna ekologiska mejeriprodukter och grönsaker då de är bättre både för din hälsa och för klimatet. Vi har mycket stort fokus på klimatet och hållbarhet när vi väljer maträtter och genom att välja vår matkasse får ni inte bara god och hälsosam mat utan gör även miljön en tjänst.


Inga råvaror i våra matkassar har flygtransporterats till Sverige och vi undviker e-nummer för att du ska kunna äta så tillsatsfritt som möjligt. Om du får med ett halvfabrikat i vår matkasse kan du lita på att det är noga kontrollerat av oss och håller högsta kvalitet.

Minska matsvinnet med Matkasse

När du beställer vår matkasse kommer du också minska matsvinnet eftersom vi noga räknar ut vad du behöver för varje maträtt. Varje år kastar vi svenskar otroliga mängder mat, vilket du kan undvika med vår hjälp.


Vi ser till att dina middagar alltid är komponerade med precis det som du behöver. Maten skall ätas och inte slängas tycker vi!


Med vår matkasse får ni middagar som alla tycker om, som är hälsosamma för dig och din familj och för miljön. 

Grönsaker hackas på skärbräda
Grekisk kycklingplåt med tzatziki och oliver

Alltid hälsosamma middagar med Middagsfrid

Veckans maträtter är alltid planerade ur ett näringsperspektiv av våra kockar och näringsrådgivare, så att ni får i er en varierad kost som är hälsosam för hela familjen.

Byt ut dina maträtter

När du har beställt din matkasse kan du logga in under Mina sidor och enkelt byta ut dina maträtter om du ser något annat som faller dig och din familj bättre i smaken. Självklart väljer du själv hur ofta du vill ha din matkasse!