Klassisk matkasse med kött, fisk, kyckling och vegetariskt

Originalkassen

Det här är kassen för dig som är på jakt efter lite ny inspiration, men ändå vill hålla fast vid bekanta smaker. Goda, enkla middagar för hela familjen fyllda av smak och näring.

  • Bekanta och nya smaker
  • Passar barn i alla åldrar
  • Enkla recept för alla 
  • Allt du behöver på tallriken
  • Varierande rätter

Från: 609kr

Här ser ni recept från vår kommande matkasse

sön 4 aug. / mån 5 aug.
sön 4 aug. / mån 5 aug.
sön 11 aug. / mån 12 aug.
sön 18 aug. / mån 19 aug.
Barnvänlig
Lättlagad
Över 30 min
Grekisk kycklingplåt med tzatziki
Kalorismart
Lättlagad
Under 15 min
Vegetarisk pasta puttanesca
Barnvänlig
Kalorismart
Laktosfri
Under 15 min
Kolja asian-style i kokosmjölk med pakchoi och nudlar
Barnvänlig
Glutenfri
Lättlagad
Under 30 min
Grillost med jordnötssås, spenat och jasminris
Barnvänlig
Lättlagad
Under 30 min
Kryddstekt karré med krämig majs och tomat
Om kassen

I Originalkassen hittar du en härlig variation av måltider med recept baserade på säsongens bästa råvaror – inklusive kött, fisk, kyckling och vegetariska alternativ. Våra kockar planerar en varierad meny med både klassiska och nytänkande maträtter, perfekt anpassade för familjer med barn i olika åldrar.


Välj mellan 3-5 välsmakande middagar och minimera krånglet och maximera smak och näring för hela familjen!


”Vi prioriterar högkvalitativa och säsongsbetonade råvaror för att göra det bästa för både din hälsa och miljön – hälsosamma och goda rätter är vår signatur.” – Micke, kock på Middagsfrid

Mamma med barn på höften som tillsammans tittar på ett receptblad.

Middagar med bra råvaror från Sverige

Vi på Middagsfrid vill stötta svenska producenter och du hittar därför enbart svenskt kött och fågel i våra matkassar. Även grönsaker och mejeriprodukter kommer mestadels från Sverige. Dessutom väljer vi gärna ekologiska mejeriprodukter och grönsaker då de är bättre både för din hälsa och för klimatet. Vi har mycket stort fokus på klimatet och hållbarhet när vi väljer maträtter och genom att välja vår matkasse får ni inte bara god och hälsosam mat utan gör även miljön en tjänst.


Inga råvaror i våra matkassar har flygtransporterats till Sverige och vi undviker e-nummer för att du ska kunna äta så tillsatsfritt som möjligt. Om du får med ett halvfabrikat i vår matkasse kan du lita på att det är noga kontrollerat av oss och håller högsta kvalitet.

Minska matsvinnet med Matkasse

När du beställer vår matkasse kommer du också minska matsvinnet eftersom vi noga räknar ut vad du behöver för varje maträtt. Varje år kastar vi svenskar otroliga mängder mat, vilket du kan undvika med vår hjälp.


Vi ser till att dina middagar alltid är komponerade med precis det som du behöver. Maten skall ätas och inte slängas tycker vi!


Med vår matkasse får ni middagar som alla tycker om, som är hälsosamma för dig och din familj och för miljön. 

Händer som hackar grönsaker på skärbräda
En tallrik chicken drumsticks med myntasallad och Nouc cham-dressing

Alltid hälsosamma middagar med Middagsfrid

Veckans maträtter är alltid planerade ur ett näringsperspektiv av våra kockar och näringsrådgivare, så att ni får i er en varierad kost som är hälsosam för hela familjen.

Byt ut dina maträtter

När du har beställt din matkasse kan du logga in under Mina sidor och enkelt byta ut dina maträtter om du ser något annat som faller dig och din familj bättre i smaken. Självklart väljer du själv hur ofta du vill ha din matkasse!