Originalkassen

Originalkassen är för dig som söker ny inspiration till din matlagning med både nya och bekanta smaker. Alla våra maträtter har ett stort fokus på hälsa så att du kan vara trygg med att du får i dig det som du behöver för att må bra. Vår Originalkasse passar familjen med barn i varierande ålder. 
Vår stora familjekasse
Välj att få vår Originalkasse med 3–5 middagar per vecka
Klassiska, goda och inspirerande recept 
Välj recepten som du vill äta
Fri hemleverans
Från: 599kr
Beställ

Välkomsterbjudande!


Just nu får du 30% rabatt 

på dina 3 första matkassar 

Kod: Godarevanor30
*Gäller endast nya kunder
Tips! Du kan byta ut dina maträtter om du inte tycker att veckans meny passar dig. När du har beställt din matkasse kan du logga in under Mina sidor och enkelt byta ut dina maträtter.

Innehåll i Originalkassen

Att laga hälsosam mat som hela familjen tycker om är inte alltid enkelt. Det kräver planering, inköp och ofta lång tid i köket. Med vår original matkasse är det enda du behöver göra att sköta själva matlagningen. 


Du får smidigt recept och råvaror levererade hem till dig en gång i veckan, eller så ofta du själv väljer.


Vår Original matkasse innehåller goda och hälsosamma maträtter med en variation av kött-, vegetariska-, fisk- och kycklingrätter för varierad kost.


Originalkassen gör att du kan äta gott hela veckan, inklusive helgen! Veckomenyn består av upp till 5 vardagsmiddagar som passar hela familjen, med förslag på hur du kan anpassa rätterna för även de minsta barnen. Det kräver planering, inköp och ofta lång tid i köket. Med vår familjekasse är det enda du behöver sköta själva matlagningen. Du får smidigt recept och råvaror levererade hem till dig en gång i veckan. Vår matkasse för hela familjen innehåller upp till fem goda och hälsosamma middagar. Beroende på hur många dagar du väljer att få din matkasse, inkluderas minst en kötträtt, en vegorätt, en kycklingrätt och en fiskrätt för en varierad kost.


Kockens kommentar

Vår original matkasse är vår stora familjekasse och passar det stora hushållet. Vår familjekasse innehåller recept som är noga utvalda för att passa familjer med barn i varierande ålder. 

När vi komponerar ihop din matkasse lägger vi stor vikt vid att använda färska, högkvalitativa råvaror. Dessutom använder vi säsongsbetonade råvaror för att det ska vara så bra för miljön som möjligt. 


Vi tror att man kan äta hälsosamt först när det också smakar riktigt gott. Därför är det viktigt för oss att inte bara skapa hälsosamma och varierade recept utan även att de är väldigt goda! 

/Sara på Middagsfrid


Stor matkasse för hela familjen

Vår matkasse för stora hushåll har recept som älskas av såväl vuxna som barn. Dessutom brukar vi ge råd för hur du kan anpassa rätterna för att passa de allra minsta. Vi är medvetna om hur svårt det annars kan vara att laga en rätt som alla tycker om.

Vi har alltid information på vår hemsida om vilka maträtter som inkluderas några veckor fram i tiden. Middagsfrids egen kock och receptkreatör Sara står för recepten som varje vecka bjuder på hälsosamma middagar med bra variation. Fördelen med att välja vår familjekasse är att recepten är noga utvalda för att passa familjer med barn i varierande ålder. Dessutom slipper du gå i affären för att köpa de olika ingredienserna. Det ger mer tid över att spendera med familjen. Många gånger går rätterna i vår familjekasse snabbt att tillaga, just eftersom vi vet att barnen ofta inte har tålamod att vänta för länge. På vår hemsida kan du se vilka maträtter som planeras i Originalkassen. 


Alltid hälsosamma middagar med Middagsfrid

Veckans maträtter är alltid planerade ur ett näringsperspektiv av våra kockar och näringsrådgivare, så att ni får i er en varierad kost som är hälsosam för hela familjen.


Byt ut dina maträtter

När du har beställt din matkasse kan du logga in under Mina sidor och enkelt byta ut dina maträtter om du ser något annat som faller dig och din familj bättre i smaken.

Självklart väljer du själv hur ofta du vill ha din matkasse!

Middagar med bra råvaror från Sverige

Vi på Middagsfrid vill stötta svenska producenter och du hittar därför enbart svenskt kött och fågel i våra matkassar. Även grönsaker och mejeriprodukter kommer mestadels från Sverige. Dessutom väljer vi gärna ekologiska mejeriprodukter och grönsaker då de är bättre både för din hälsa och för klimatet. Vi har mycket stort fokus på klimatet och hållbarhet när vi väljer maträtter och genom att välja vår matkasse får ni inte bara god och hälsosam mat utan gör även miljön en tjänst. 

Inga råvaror i våra matkassar har flygtransporterats till Sverige och vi undviker e-nummer för att du ska kunna äta så tillsatsfritt som möjligt. Om du får med ett halvfabrikat i vår matkasse kan du lita på att det är noga kontrollerat av oss och håller högsta kvalitet.

Minska matsvinnet med Matkasse

När du beställer vår matkasse kommer du också minska matsvinnet eftersom vi noga räknar ut vad du behöver för varje maträtt. Varje år kastar vi svenskar otroliga mängder mat, vilket du kan undvika med vår hjälp. 

Vi ser till att dina middagar alltid är komponerade med precis det som du behöver. Maten skall ätas och inte slängas tycker vi! 

Med vår matkasse får ni middagar som alla tycker om, som är hälsosamma för dig och din familj och för miljön. 


Upptäck våra andra matkassar

Enkla, snabba och hälsosamma recept 
Byt ut och välj egna maträtter 
Barnvänliga smaker 
Från 799 kr
Näringsladdade och goda maträtter
Recept under 650 kcal per portion
Framtagen i samarbete med kostvetare
Från 599 kr
Enkla, hälsosamma och goda recept
Middagar under 25 min
Byt ut och välj egna maträtter
Från 799 kr
En variation av fisk, skaldjur, fågel och vegetariska maträtter
Alltid fokus på hälsosam mat
Byt ut och välj egna maträtter 
Från 599 kr
Middagar på max 15 min
Hälsosamma och goda recept
Byt ut och välj egna maträtter
Från 799 kr
Nya spännande smaker varje vecka 
Fiber- och näringsrika maträtter 
Byt ut och välj egna maträtter
Från 569 kr
Goda och lättlagade mellanmål
Alltid fokus på hälsosam mat
Säljs tillsammans med valfri matkasse
149 kr
Innehåller ca 3-3,5 kg frukt
Fokus på ekologiska och KRAV-märkta frukter
Säljs tillsammans med valfri matkasse
145 kr