Flexitarisk matkasse med fisk, skaldjur och fågel

Flexitariankassen

Vår flexitariska matkasse är för dig som inte vill äta rött kött och mer växtbaserat. Inspirerande, smakrika veckomenyer som ger dig mer grönt på tallriken varvat med kyckling och fisk.

  • Mer grönt på tallriken
  • Nytänkande och enkla rätter
  • Hitta nya vegetariska favoriter
  • Inspireras till nya smaker

Från: 609kr

Här ser ni recept från vår kommande matkasse

sön 3 mars / mån 4 mars
sön 3 mars / mån 4 mars
sön 10 mars / mån 11 mars
Barnvänlig
Kalorismart
Över 30 min
Vegetarisk lasagne med cottage cheese och linser
Barnvänlig
Kalorismart
Lättlagad
Under 15 min
Stekt gnocchi med tomat, basilika och borlottibönor
Glutenfri
Laktosfri
Lättlagad
Under 30 min
Ugnsbakad sej i dillsås med morot- och potatisstomp
Barnvänlig
Inspirerande
Kalorismart
Under 15 min
Kryddiga kycklingbiffar med sweetheart cabbage och raita
Laktosfri
Lättlagad
Under 15 min
Vegetarisk chorizogryta med broccoli
Om kassen

Vår flexitariska matkasse erbjuder en mix av gröna alternativ och rätter med fisk, skaldjur och fågel som passar dig som vill minska köttkonsumtionen utan att gå över helt till vegetarisk kost. Vår inspirerande veckomeny är säsongsbaserad och råvarorna är noggrant utvalda för att skapa en näringsrik måltid.


Välj att få 3-5 måltider levererade direkt till din dörr med högkvalitativa och noga utvalda ingredienser från oss.


”I Flexitariankassen får du flexitarisk mat som gynnar både din hälsa och miljön. Vi fokuserar på högkvalitativa råvaror för maximal färskhet och håller oss till svensk fågel och hållbart vald fisk från Världsnaturfondens lista, vilket garanterar att du aldrig får en rödlistad fisk i en matkasse från oss! – Oskar, kock på Middagsfrid

Familj läser recept i kök

Middagar med bra råvaror från Sverige

Vi på Middagsfrid vill stötta svenska producenter och du hittar därför enbart svenskt kött och fågel i våra matkassar. Även grönsaker och mejeriprodukter kommer mestadels från Sverige. Dessutom väljer vi gärna ekologiska mejeriprodukter och grönsaker då de är bättre både för din hälsa och för klimatet. Vi har mycket stort fokus på klimatet och hållbarhet när vi väljer maträtter och genom att välja vår matkasse får ni inte bara god och hälsosam mat utan gör även miljön en tjänst.


Inga råvaror i våra matkassar har flygtransporterats till Sverige och vi undviker e-nummer för att du ska kunna äta så tillsatsfritt som möjligt. Om du får med ett halvfabrikat i vår matkasse kan du lita på att det är noga kontrollerat av oss och håller högsta kvalitet.

Minska matsvinnet med Matkasse

När du beställer vår matkasse kommer du också minska matsvinnet eftersom vi noga räknar ut vad du behöver för varje maträtt. Varje år kastar vi svenskar otroliga mängder mat, vilket du kan undvika med vår hjälp.


Vi ser till att dina middagar alltid är komponerade med precis det som du behöver. Maten skall ätas och inte slängas tycker vi!


Med vår matkasse får ni middagar som alla tycker om, som är hälsosamma för dig och din familj och för miljön. 

Händer som hackar chili och persilja på skärbräda
En tallrik med medelhavskyckling med basilika och fetaost

Alltid hälsosamma middagar med Middagsfrid

Veckans maträtter är alltid planerade ur ett näringsperspektiv av våra kockar och näringsrådgivare, så att ni får i er en varierad kost som är hälsosam för hela familjen.

Byt ut dina maträtter

När du har beställt din matkasse kan du logga in under Mina sidor och enkelt byta ut dina maträtter om du ser något annat som faller dig och din familj bättre i smaken. Självklart väljer du själv hur ofta du vill ha din matkasse!