Flexitarisk matkasse med fisk, skaldjur och fågel

Flexitariankassen

Vår Flexitariankasse är för dig som inte vill äta rött kött och mer växtbaserat. Inspirerande, smakrika veckomenyer som ger dig mer grönt på tallriken varvat med kyckling och fisk.

  • Mer grönt på tallriken
  • Nytänkande och enkla recept
  • Hitta nya vegetariska favoriter
  • Inspireras till nya smaker

Från: 609kr

Här ser ni recept från vår kommande matkasse

sön 8 okt. / mån 9 okt.
sön 8 okt. / mån 9 okt.
sön 15 okt. / mån 16 okt.
Barnvänlig
Glutenfri
Kalorismart
Laktosfri
Under 30 min
Krämig fiskgryta med saffran, svamp och sejfilé
Glutenfri
Kalorismart
Lättlagad
Under 15 min
Brieostsallad med citrondressing
Barnvänlig
Inspirerande
Över 30 min
Fetaostbiffar med klyftpotatis
Inspirerande
Kalorismart
Över 30 min
Asiatisk rotfruktssoppa med skalchips
Lättlagad
Under 30 min
Honung- och ingefärskyckling med rostad brysselkål
Innehåll
Kockens kommentar
Vi är många som vill dra ner på köttet och äta mer grönt, utan för den sakens skull gå över till helt vegetarisk kost. Men det kan vara svårt att veta var och hur man ska börja. Därför tog vi fram vår Flexitariankasse.


Med den får du mer grönt och vegetariskt på tallriken, men också recept med fisk, skaldjur och fågel.


Våra kockar planerar en inspirerande, säsongsbaserad veckomeny och hjälper dig testa nya smaker, samtidigt som de ser till att du får i dig allt du behöver i näringsväg. Alltid bra, noggrant utvalda råvaror och gott om grönt till tallriken.


Välj mellan 3-5 middagar och bestäm leveransdag, så kör vi ut recept och råvaror direkt till dörren.

I vår matkasse hittar du flexitarisk mat som är bra både för dig och klimatet. Vi satsar på råvaror av hög kvalitet för att du ska få i dig så mycket färska råvaror som möjligt. Fågeln du hittar i vår flexitariska matkasse är alltid svensk och vi väljer fisken utifrån Världsnaturfondens fisklista för att inte påverka fiskebeståndet. Med andra ord kan du vara säker på att du aldrig får en rödlistad fisk från oss.      

Familj läser recept i kök

Middagar med bra råvaror från Sverige

Vi på Middagsfrid vill stötta svenska producenter och du hittar därför enbart svenskt kött och fågel i våra matkassar. Även grönsaker och mejeriprodukter kommer mestadels från Sverige. Dessutom väljer vi gärna ekologiska mejeriprodukter och grönsaker då de är bättre både för din hälsa och för klimatet. Vi har mycket stort fokus på klimatet och hållbarhet när vi väljer maträtter och genom att välja vår matkasse får ni inte bara god och hälsosam mat utan gör även miljön en tjänst.


Inga råvaror i våra matkassar har flygtransporterats till Sverige och vi undviker e-nummer för att du ska kunna äta så tillsatsfritt som möjligt. Om du får med ett halvfabrikat i vår matkasse kan du lita på att det är noga kontrollerat av oss och håller högsta kvalitet.

Minska matsvinnet med Matkasse

När du beställer vår matkasse kommer du också minska matsvinnet eftersom vi noga räknar ut vad du behöver för varje maträtt. Varje år kastar vi svenskar otroliga mängder mat, vilket du kan undvika med vår hjälp.


Vi ser till att dina middagar alltid är komponerade med precis det som du behöver. Maten skall ätas och inte slängas tycker vi!


Med vår matkasse får ni middagar som alla tycker om, som är hälsosamma för dig och din familj och för miljön. 

Händer som hackar chili och persilja på skärbräda
En tallrik med medelhavskyckling med basilika och fetaost

Alltid hälsosamma middagar med Middagsfrid

Veckans maträtter är alltid planerade ur ett näringsperspektiv av våra kockar och näringsrådgivare, så att ni får i er en varierad kost som är hälsosam för hela familjen.

Byt ut dina maträtter

När du har beställt din matkasse kan du logga in under Mina sidor och enkelt byta ut dina maträtter om du ser något annat som faller dig och din familj bättre i smaken. Självklart väljer du själv hur ofta du vill ha din matkasse!