Vår matfilosofi

För oss på Middagsfrid handlar bra mat om att skapa härliga recept med goda smaker som innehåller riktigt bra råvaror. Vi ser till att råvarorna du får hem är lika snälla mot dig och din kropp, som mot klimatet. I våra kassar kan du räkna med ingredienser som har högt näringsinnehåll, hälsosamma fetter, fullkornsalternativ och en ordentlig mängd grönsaker.

En familj med två barn som äter middag vid soligt matbord

Goda vanor kan se olika ut

Oavsett vem du är, och var i livet du befinner dig är vårt mål att hjälpa dig till lite godare vanor. Därför har vi en rad olika matkassar att välja bland, för att du ska kunna välja den matkasse som passar bäst för just dig och testa någon av de andra om du skulle vilja variera dig. Oavsett vilken kasse du väljer kan du räkna med en veckomeny full med smak och inspiration, noggrant ihopsatt av våra kockar. Oavsett vilket mål du har med din middag, ser vi till att du alltid får i dig det kroppen behöver.

Fisk

Fisk väljer vi alltid utefter Världsnaturfondens fiskguide som bland annat tar hänsyn till överfiske och tveksamma fiskemetoder. Rödlistad fisk förekommer därför aldrig i våra kassar och vi har dessutom total spårbarhet på var fisken vi levererar är fångad.

Kött och fågel

Vi väljer alltid kött och fågel som är färskt och från Sverige. Av hälso- och klimatskäl väljer vi att bara ha max 1-2 recept med rött kött i veckan. Om du får hem korv i våra kassar är den alltid färsk. Vi levererar aldrig charkprodukter. Vid säsong försöker vi variera med vilt– och lammkött.

Mejerivaror

Vi väljer svenska och ekologiska mejerivaror i så stor utsträckning som möjligt och vi väljer gärna vegetabiliska alternativ som t.ex. havregrädde. Vi kan använda fettreducerade produkter som lättcrèmefraiche och mellangrädde där det fungerar i smak och konsistens, förutsatt att de inte innehåller några onödiga tillsatser. Vi på Middagsfrid bryr oss om både hönorna och våra kunder och det är därför ni endast hittar svenska ägg från frigående höns i våra kassar.​

Grönsaker

I våra kassar har vi en stor mängd grönsaker med en bred variation och olika tillagningssätt. Allt för att du ska få ny inspiration och upptäcka hur gott det kan vara med grönsaker. Alla grönsaker är självklart även utvalda efter säsong.

Tillsatser och e-nummer

Våra recept lagas ofta från grunden med färska råvaror. Vi undviker onödiga tillsatser, d.v.s. e-nummer och andra industriella ingredienser såsom aromer och modifierad stärkelse. Det beror dels på att vi vet för lite om effekterna av de kemikalier som används i livsmedel, men också för att de ofta används för att kamouflera en sämre råvara. När vi använder färdiga komponenter som till exempel en färdig tomatsås, väljer vi en produkt som håller hög kvalité och som är utan onödiga tillsatser.
En djup tallrik med medelhavspasta med tomater, morötter och ruccola