Vår matfilosofi

Vi gör det enklare att få godare vanor 

Vi på Middagsfrid vill göra det enklare för människor att få vardagspusslet att gå ihop. Och att hjälpa till så att fler kan äta lite bättre mat som faktiskt är god, lite oftare. För att äta hälsosamt någon gång ibland, är inte speciellt svårt. Det är när livet kommer emellan det blir knivigare. Stress, fotbollsträningar, utekvällar. Eller bara något så enkelt som brist på inspiration.
Receptet till framgång ligger inte i radikala förändringar, utan i regelbundenhet. I det lilla. Att ha lösningen i kylen. ​
Vi förstår även att det är hela livsstilen som avgör hälsa, inte ett enskilt livsmedel. Vi ser därför till att erbjuda stor variation i alla matkassar, samtidigt som vi följer aktuella kostråd. Med våra lite nyttigare matkassar finns vi på Middagsfrid här för att göra det enklare för dig att äta bättre.
Varje vecka. Oavsett vem du är.

Hälsa betyder olika för alla

Hälsa och hälsosam mat kan se olika ut för olika personer. Därför har vi olika matkassar som kan hjälpa dig med just ditt behov. Hos Middagsfrid kan du hitta en matkasse oavsett vad dina hälsomål är, t.ex. som att äta mer grönt eller rätt kaloriantal för den som vill få koll på kalorier, men också bara bra mat oavsett vad ditt mål är. Våra kassar är alltid genomtänka ur ett hälsoperspektiv och innehåller allt du behöver.

Bara bra mat

Vi på Middagsfrid tror att man kan ta stora kliv mot att äta mer hälsosamt med ganska enkla och goda medel. Vi hjälper dig genom att göra en veckoplanering och leverera hem en färdig matkasse med rätter som inte bara är enkla att laga, utan vi ser även till att rätterna är bra för hälsa, natur och klimat så att ni inte behöver tänka på det själva.​ Vi väljer gärna mer hälsosamma fetter som t.ex. oliv- och rapsolja, samt pasta och gryn gjorda på fullkorn, bönor eller linser istället för vita kolhydrater. Vi är även generösa med mängden grönsaker du får hem till varje recept, för grönsaker är ju både nyttigt och väldigt gott!

Fisk

Fisk väljer vi alltid utefter Världsnaturfondens fiskguide som bland annat tar hänsyn till överfiske och tveksamma fiskemetoder. Rödlistad fisk förekommer därför aldrig i våra kassar och vi har dessutom total spårbarhet på var fisken vi levererar är fångad.

Kött och fågel

Vi väljer alltid kött och fågel som är färskt och från Sverige. Av hälso- och klimatskäl väljer vi att bara ha max 1-2 recept med rött kött i veckan. Om du får hem korv i våra kassar är den alltid färsk. Vi levererar aldrig charkprodukter. Vid säsong försöker vi variera med vilt– och lammkött.

Grönsaker

I våra kassar har vi en stor mängd grönsaker med en bred variation och olika tillagningssätt. Allt för att du ska få ny inspiration och upptäcka hur gott det kan vara med grönsaker. Alla grönsaker är självklart även utvalda efter säsong.

Mejerivaror

Vi väljer svenska och ekologiska mejerivaror i så stor utsträckning som möjligt och vi väljer gärna vegetabiliska alternativ som t.ex. havregrädde. Vi kan använda fettreducerade produkter som lättcrèmefraiche och mellangrädde där det fungerar i smak och konsistens, förutsatt att de inte innehåller några onödiga tillsatser. Vi på Middagsfrid bryr oss om både hönorna och våra kunder och det är därför ni endast hittar svenska ägg från frigående höns i våra kassar.​ 

Tillstatser och e-nummer

Våra recept lagas från grunden med färska råvaror. Vi undviker onödiga tillsatser, d.v.s. e-nummer och andra industriella ingredienser såsom aromer och modifierad stärkelse. Det beror dels på att vi vet för lite om effekterna av de kemikalier som används i livsmedel, men också för att de ofta används för att kamouflera en sämre råvara. När vi använder halvfabrikat som till exempel en färdig tomatsås, väljer vi en produkt som håller hög kvalité och som är utan onödiga tillsatser. 

Skafferivaror

Vi skickar med flera kolhydrattillbehör i kassen varje vecka, men för att inte fylla ditt skafferi kan du vissa veckor behöva ha t.ex ris, gryn eller pasta hemma. Av samma anledning behöver du även ha vissa kryddor hemma.​

Välkomsterbjudande!


Just nu får du 30% rabatt 

på dina 3 första matkassar 

Kod: Godarevanor30
*Gäller endast nya kunder