Lättlagad matkasse med middagar på max 25 min

Lättlagade kassen

Det här är kassen för dig som inte vill lägga alltför mycket tid i köket. Här hittar du lättlagade och smakrika middagar som tar cirka 25 minuter att laga och passar alla smaker. En enklare vardag helt enkelt.

  • Lättlagade rätter för alla
  • Okomplicerade middagar
  • Lika gott som enkelt
  • Middag på ca 25 minuter
  • Mer tid till annat

Från: 839kr

Här ser ni recept från vår kommande matkasse

sön 23 juni / mån 24 juni
sön 23 juni / mån 24 juni
sön 30 juni / mån 1 juli
sön 7 juli / mån 8 juli
Glutenfri
Kalorismart
Laktosfri
Lättlagad
Under 15 min
Kycklingfärspanna med nudlar och ingefärssås
Barnvänlig
Glutenfri
Lättlagad
Under 15 min
Chorizo med fetaostsallad och tzatziki
Glutenfri
Kalorismart
Laktosfri
Under 15 min
Röd curry med linser och limesyrad gurka
Barnvänlig
Innovativ produkt
Laktosfri
Under 15 min
Peas-all-the-way-taco med koriander och aioli
Barnvänlig
Kalorismart
Lättlagad
Under 15 min
Bakad kolja med spetskål, dill- och pepparrotssås med äpple
Om kassen

Långt ifrån alla tycker att det är särskilt kul att stå i köket. Är du en av dem är det här kanske matkassen för dig. I vår lättlagade matkasse hittar du enkla, näringsrika och smakrika recept som tar högst 25 minuter att tillaga – perfekt för dig som inte gillar att tillbringa mycket tid i köket. Våra kockar skapar veckomenyer med variation av kött, fisk, fågel och vegetariska alternativ. Alltid med färska råvaror och tips till dig hur du kan förenkla din matlagning. Vi prioriterar hälsosamma val med fullkorn och mindre tillsatser, samtidigt som vi undviker flygtransporterade varor.


Du väljer själv hur många middagar din kasse ska innehålla och när du vill ha den levererad.


”I vår lättlagade matkasse inkluderar vi tips för att förenkla din matlagning, som du även kan använda för egna recept. Med många nya, lättlagade favoriträtter passar denna matkasse perfekt, oavsett om ni är två vuxna eller en familj med barn.” – Micke, kock på Middagsfrid

Familj läser recept och lagar middag i kök

Middagar med bra råvaror från Sverige

Vi på Middagsfrid vill stötta svenska producenter och du hittar därför enbart svenskt kött och fågel i våra matkassar. Även grönsaker och mejeriprodukter kommer mestadels från Sverige. Dessutom väljer vi gärna ekologiska mejeriprodukter och grönsaker då de är bättre både för din hälsa och för klimatet. Vi har mycket stort fokus på klimatet och hållbarhet när vi väljer maträtter och genom att välja vår matkasse får ni inte bara god och hälsosam mat utan gör även miljön en tjänst. 


Inga råvaror i våra matkassar har flygtransporterats till Sverige och vi undviker e-nummer för att du ska kunna äta så tillsatsfritt som möjligt. Om du får med ett halvfabrikat i vår matkasse kan du lita på att det är noga kontrollerat av oss och håller högsta kvalitet.

Minska matsvinnet med Matkasse

När du beställer vår matkasse kommer du också minska matsvinnet eftersom vi noga räknar ut vad du behöver för varje maträtt. Varje år kastar vi svenskar otroliga mängder mat, vilket du kan undvika med vår hjälp. 

Vi ser till att dina middagar alltid är komponerade med precis det som du behöver. Maten skall ätas och inte slängas tycker vi! 

Med vår matkasse får ni middagar som alla tycker om, som är hälsosamma för dig och din familj och för miljön. 


Grönsaker som hackas på en skärbräda
En portion kycklingfärsgryta med soltorkade tomater och basmatiris

Alltid hälsosamma middagar med Middagsfrid

Veckans maträtter är alltid planerade ur ett näringsperspektiv av våra kockar och näringsrådgivare, så att ni får i er en varierad kost som är hälsosam för hela familjen.

Byt ut dina maträtter

När du har beställt din matkasse kan du logga in under Mina sidor och enkelt byta ut dina maträtter om du ser något annat som faller dig och din familj bättre i smaken. Självklart väljer du själv hur ofta du vill ha din matkasse!