Vår story

Middagsfrid grundades 2007. Då var vi först i Sverige med en revolutionerande idé som skulle förändra hur människor äter middag. Tanken då var enkel. Och det är den fortfarande – att underlätta vardagspusslet. Och att hjälpa Sverige att äta lite bättre mat, som faktiskt är god. Oftare.

Matkasse fylld med grönsaker på ett matbord med familj som äter middag i bakgrunden

För att äta hälsosamt nån gång ibland, det är inte speciellt svårt. Det är när livet kommer emellan det blir knivigare. Stress, fotbollsträningar, utekvällar. Eller bara något så enkelt som brist på inspiration. Receptet till framgång ligger inte i radikala förändringar, utan i regelbundenhet. I det lilla. Att ha lösningen i kylen. Med våra lite nyttigare matkassar finns vi på Middagsfrid här för att göra det enklare för dig att äta bättre. Varje vecka. Oavsett vem du är. 


Vi bidrar med tips, råd, inspiration och framförallt fantastiskt goda rätter för att lyfta dig mot smartare val. För det är först när hälsosam mat också smakar gott som den kan bli en vana. Vi hjälper Sverige få godare vanor. Det har vi gjort längst av alla.Kockarna bakom kassarna

Vi har samlat några av Sveriges bästa mathjärnor för att kunna leverera nya och hälsosamma matkassar varje vecka. Inspirationen är sprungen från stjärnkrogar, hållbarhetsrapporter, idrottsforskning, familjeundersökningar och resor, när och fjärran. ​


Oskar som är kulinarisk ledare och CPO på Middagsfrid tröttnade på michelinkrogen och ansvarar nu för att skapa smaksensationer med enklare medel. “Bortom det pretentiösa finns en värld av smaker som är tillgänglig för alla. Jag är som mest nöjd när jag får till en nyskapande rätt som kan lagas på 20 minuter."

Börja med godare vanor redan idag
Kock som hyvlar parmesan över en stekpanna i ett restaurangkök