Vegetarisk matkasse med tofu, potatis och persilja

Vegokassen

Vår vegetariska kasse kommer med nya, inspirerande, mättande middagar varje vecka. Vi väljer växtbaserade alternativ i stor utsträckning för en grönare tallrik, i dubbel bemärkelse.

  • Alltid grönt till middag
  • Näringsrika middagar för alla
  • Nya smaker varje vecka
  • Inspirerande recept
  • Mer växtbaserade alternativ

Från: 569kr
Innehåll
Recept
Kockens kommentar
Vår vegokasse är det perfekta alternativet för dig som vill äta grönt och inspireras till nya smaker. Recepten är lakto-ovo-vegetariska och innehåller alltså varken kött, fisk eller fågel men mejeriprodukter och ägg förekommer ibland. Observera att viss ost som förekommer i recepten kan innehålla löpe. Alltid gott om fullkorn och näringsrika råvaror för en mättande middag. 

I Vegokassen hittar du en mix av traditionella rätter med en twist, familjefavoriter i vegotappning och nya, spännande smaker. Variation och inspiration i ett. 


Våra kockar komponerar menyn efter säsong, för att du ska kunna njuta av de mest smakrika grönsakerna och i stor utsträckning få svenska råvaror på tallriken. Dessutom försöker vi välja växtbaserat så ofta som möjligt i form av exempelvis havregrädde och växtmjölk för en så grön tallrik som möjligt. 


Minimalt med matsvinn och noggranna val hela vägen ger dig en middag att njuta av med gott samvete.

I vår vegokasse bjuder vi på spännande recept varje vecka. Vi är noggranna med vilka matvaror vi väljer att stoppa ned i matkassen och väljer gärna växtbaserade alternativ som t.ex. havregrädde. Vi ser även till att du får mycket grönsaker, baljväxter och fiberrika alternativ till ris och pasta. När vi planerar maträtterna i Vegokassen försöker vi använda råvaror på nya, spännande sätt som gör recepten både roliga och goda. Självklart använder vi också råvaror i säsong för att vara så bra för miljön som möjligt och vi har ocksåp helt uteslutit varor som transporterats med flyg till Sverige.     


Genom att köpa en matkasse från Middagsfrid behöver du inte lägga tid på att planera och handla vilket ger dig tid över till annat./Oskar på Middagsfrid 
Mamma med barn läser recept vid köksbänk

Middagar med bra råvaror från Sverige

Vi på Middagsfrid vill stötta svenska producenter och du hittar därför enbart svenskt kött och fågel i våra matkassar. Även grönsaker och mejeriprodukter kommer mestadels från Sverige. Dessutom väljer vi gärna ekologiska mejeriprodukter och grönsaker då de är bättre både för din hälsa och för klimatet. Vi har mycket stort fokus på klimatet och hållbarhet när vi väljer maträtter och genom att välja vår matkasse får ni inte bara god och hälsosam mat utan gör även miljön en tjänst.


Inga råvaror i våra matkassar har flygtransporterats till Sverige och vi undviker e-nummer för att du ska kunna äta så tillsatsfritt som möjligt. Om du får med ett halvfabrikat i vår matkasse kan du lita på att det är noga kontrollerat av oss och håller högsta kvalitet.

Minska matsvinnet med Matkasse

När du beställer vår matkasse kommer du också minska matsvinnet eftersom vi noga räknar ut vad du behöver för varje maträtt. Varje år kastar vi svenskar otroliga mängder mat, vilket du kan undvika med vår hjälp.


Vi ser till att dina middagar alltid är komponerade med precis det som du behöver. Maten skall ätas och inte slängas tycker vi!


Med vår matkasse får ni middagar som alla tycker om, som är hälsosamma för dig och din familj och för miljön. 

Händer som hackar chili på skärbräda
Grekisk kycklingplåt med oliver serverad på skärbräda

Alltid hälsosamma middagar med Middagsfrid

Veckans maträtter är alltid planerade ur ett näringsperspektiv av våra kockar och näringsrådgivare, så att ni får i er en varierad kost som är hälsosam för hela familjen.

Byt ut dina maträtter

När du har beställt din matkasse kan du logga in under Mina sidor och enkelt byta ut dina maträtter om du ser något annat som faller dig och din familj bättre i smaken. Självklart väljer du själv hur ofta du vill ha din matkasse!