Vegetarisk matkasse med tofu, potatis och persilja

Vegokassen

Vår vegetariska matkasse kommer med nya, inspirerande, mättande middagar varje vecka. Vi väljer växtbaserade alternativ i stor utsträckning för en grönare tallrik, i dubbel bemärkelse.

  • Alltid grönt till middag
  • Näringsrika middagar för alla
  • Nya smaker varje vecka
  • Inspirerande rätter
  • Mer växtbaserade alternativ

Från: 589kr

Här ser ni kommande recept från vår vegetariska matkasse

sön 3 mars / mån 4 mars
sön 3 mars / mån 4 mars
sön 10 mars / mån 11 mars
Barnvänlig
Över 30 min
Fyllda quesadillas med majskräm och guacamole
Barnvänlig
Kalorismart
Lättlagad
Under 15 min
Stekt gnocchi med tomat, basilika och borlottibönor
Barnvänlig
Inspirerande
Laktosfri
Under 15 min
Mezze pasta med broccolipesto och basilika
Laktosfri
Lättlagad
Under 15 min
Indisk soppa med limebröd
Laktosfri
Lättlagad
Under 15 min
Vegetarisk chorizogryta med broccoli
Om kassen

Vår vegetariska matkasse är perfekt för dig som älskar grönt och nya smaker. Rätterna är lakto-ovo-vegetariska och innehåller mejeriprodukter och ägg men inget kött, fisk eller fågel. Observera dock att viss ost som förekommer i recepten kan innehålla löpe. Genom att så ofta som möjligt välja växtbaserade alternativ som havregrädde och växtmjölk strävar vi efter att skapa en så gröna tallrikar som möjligt. Med fokus på fullkorn och näringsrika råvaror erbjuder vår vegetariska matkasse en mix av traditionella maträtter, familjefavoriter och spännande nya smaker.


Välj att få 3-5 kreativa och goda vegetariska måltider i din matkasse levererade direkt till din dörr.


”Varje vecka sätter vi ihop nya och spännande rätter med grönsaker, baljväxter och fiberrika alternativ till ris och pasta. Vi fokuserar alltid på säsongens mest smakrika grönsaker och föredrar svenska råvaror för att minimera miljöpåverkan.” – Micke, kock på Middagsfrid

Mamma med barn läser recept vid köksbänk

Middagar med bra råvaror från Sverige

Vi på Middagsfrid vill stötta svenska producenter och du hittar därför enbart svenskt kött och fågel i våra matkassar. Även grönsaker och mejeriprodukter kommer mestadels från Sverige. Dessutom väljer vi gärna ekologiska mejeriprodukter och grönsaker då de är bättre både för din hälsa och för klimatet. Vi har mycket stort fokus på klimatet och hållbarhet när vi väljer maträtter och genom att välja vår matkasse får ni inte bara god och hälsosam mat utan gör även miljön en tjänst.


Inga råvaror i våra matkassar har flygtransporterats till Sverige och vi undviker e-nummer för att du ska kunna äta så tillsatsfritt som möjligt. Om du får med ett halvfabrikat i vår matkasse kan du lita på att det är noga kontrollerat av oss och håller högsta kvalitet.

Minska matsvinnet med Matkasse

När du beställer vår matkasse kommer du också minska matsvinnet eftersom vi noga räknar ut vad du behöver för varje maträtt. Varje år kastar vi svenskar otroliga mängder mat, vilket du kan undvika med vår hjälp.


Vi ser till att dina middagar alltid är komponerade med precis det som du behöver. Maten skall ätas och inte slängas tycker vi!


Med vår matkasse får ni middagar som alla tycker om, som är hälsosamma för dig och din familj och för miljön. 

Händer som hackar chili på skärbräda
En tallrik linguine med kryddrostade kikärtor, soltorkade tomater och fetaost

Alltid hälsosamma middagar med Middagsfrid

Veckans maträtter är alltid planerade ur ett näringsperspektiv av våra kockar och näringsrådgivare, så att ni får i er en varierad kost som är hälsosam för hela familjen.

Byt ut dina maträtter

När du har beställt din matkasse kan du logga in under Mina sidor och enkelt byta ut dina maträtter om du ser något annat som faller dig och din familj bättre i smaken. Självklart väljer du själv hur ofta du vill ha din matkasse!