Vegokassen

Vår vegokasse bjuder på nya spännande rätter varje vecka och du får alltid de bästa råvarorna. Vi tycker att det ska vara enkelt att laga god och hälsosam mat, oavsett om du är vegetarian eller inte.  Recepten i vår vegetariska matkasse ger dig gott om inspiration till hur du kan laga god och hälsosam vegetarisk mat. Vi väljer gärna växtbaserade alternativ som t.ex. havregrädde och vi ser till att du får mycket grönsaker, baljväxter och fiberrika alternativ till ris och pasta.  
Enkla och snabba recept
Våra veckomenyer är planerade av våra kockar och alla recept är näringsrika, hälsosamma och goda
Fiber- och näringsrika maträtter
Du kan välja att få vår vegokasse med 3–5 middagar per vecka.
Nya spännande smaker varje vecka 
Från: 569kr
Beställ

Välkomsterbjudande!


Just nu får du 30% rabatt 

på dina 3 första matkassar 

Kod: Nylansering30 
*Gäller endast nya kunder
Tips! Du kan byta ut dina maträtter om du inte tycker att veckans meny passar dig. När du har beställt din matkasse kan du logga in under Mina sidor och enkelt byta ut dina maträtter. 

Innehåll i Vegokassen

Det här är ingen vegansk matkasse, utan recepten är lakto-ovo-vegetariska. Det innebär att kassen inte innehåller något kött eller fisk, men att mejeriprodukter och ägg kan förekomma. Matkassen har en mix av traditionella rätter med ny twist, familjefavoriter i vegotappning och helt nya, spännande recept.  Dessutom får ni recept där grönsaker är säsongsbaserade, för att du i så stor utsträckning som möjligt ska kunna njuta av svenska grönsaker. Vi använder oss heller över huvud taget inte av några råvaror som har flygtransporterats till Sverige.

Vi försöker ha med så mycket ekologiska varor som möjligt i matkassen, speciellt när det kommer till mejeriprodukter och ägg. 

Kockens kommentar

I vår vegokasse bjuder vi på spännande recept varje vecka. Vi är noggranna med vilka matvaror vi väljer att stoppa ned i matkassen och väljer gärna växtbaserade alternativ som t.ex. havregrädde.  Vi ser även till att du får mycket grönsaker, baljväxter och fiberrika alternativ till ris och pasta. När vi planerar maträtterna i Vegokassen försöker vi använda råvaror på nya, spännande sätt som gör recepten både roliga och goda. Självklart använder vi också råvaror i säsong för att vara så bra för miljön som möjligt och vi har ocksåp helt uteslutit varor som transporterats med flyg till Sverige. 
Genom att köpa en matkasse från Middagsfrid behöver du inte lägga tid på att planera och handla vilket ger dig tid över till annat. 

/Oskar på Middagsfrid

Välj dina egna maträtter

På vår hemsida kan du se vilka maträtter som planeras i Vegokassen.


Veckans maträtter är alltid planerade ur ett näringsperspektiv av våra kockar och näringsrådgivare, så att ni får i er en varierad kost som är hälsosam för hela familjen.


När du har beställt din matkasse kan du logga in under Mina sidor och enkelt byta ut dina maträtter om du ser något annat som faller dig och din familj bättre i smaken.


Självklart väljer du själv hur ofta du vill ha din matkasse.

Bra råvaror från Sverige

Vi på Middagsfrid vill stötta svenska producenter och du hittar därför enbart svenskt kött och fågel i våra matkassar. Även grönsaker och mejeriprodukter kommer mestadels från Sverige. Dessutom väljer vi gärna ekologiska mejeriprodukter och grönsaker då de är bättre både för din hälsa och för klimatet. Vi har mycket stort fokus på klimatet och hållbarhet när vi väljer maträtter och genom att välja vår matkasse får ni inte bara god och hälsosam mat utan gör även miljön en tjänst. Inga råvaror i våra matkassar har flygtransporterats till Sverige och vi undviker e-nummer för att du ska kunna äta så tillsatsfritt som möjligt. Om du får med ett halvfabrikat i vår matkasse kan du lita på att det är noga kontrollerat av oss och håller högsta kvalitet.


Minska matsvinnet med Matkasse

När du beställer vår matkasse kommer du också minska matsvinnet eftersom vi noga räknar ut vad du behöver för varje maträtt. Varje år kastar vi svenskar otroliga mängder mat, vilket du kan undvika med vår hjälp.

Upptäck våra andra matkassar

Klassiska, hälsosamma och inspirerande recept
Byt ut och välj egna maträtter
Variation av kött, fisk, fågel och vego
Från 599 kr
Enkla, snabba och hälsosamma recept 
Byt ut och välj egna maträtter 
Barnvänliga smaker 
Från 799 kr
Enkla, hälsosamma och goda recept
Middagar under 25 min
Byt ut och välj egna maträtter
Från 799 kr
En variation av fisk, skaldjur, fågel och vegetariska maträtter
Alltid fokus på hälsosam mat
Byt ut och välj egna maträtter 
Från 599 kr
Middagar på max 15 min
Hälsosamma och goda recept
Byt ut och välj egna maträtter
Från 799 kr
Goda och lättlagade mellanmål
Alltid fokus på hälsosam mat
Säljs tillsammans med valfri matkasse
149 kr
Innehåller ca 3-3,5 kg frukt
Fokus på ekologiska och KRAV-märkta frukter
Säljs tillsammans med valfri matkasse
145 kr