Bra mat och hållbara matvanor

Bricka med brysselkål, grönkål, broccoli och gröna bönor.

Bra mat betyder inte samma sak för alla, för alla har olika behov. Vi förstår även att det är hela livsstilen som avgör hälsa, inte ett enskilt livsmedel. På Middagsfrid ser vi därmed till att erbjuda stor variation i alla matkassar, samtidigt som vi följer aktuella kostråd. Vi vill hjälpa människor med att bidra till en hälsosammare livsstil, genom att alltid erbjuda näringsrik, hållbar, god och bra mat i våra matkassar. Detta är vad bra mat betyder för oss.


Vår matfilosofi

Att äta hälsosamt ska vara något man vill göra för att man mår bra av det. Vi anser därmed att hälsosamma matvanor ska vara så pass goda och tillfredsställande att man kan hålla den vanan länge. Att stämpla olika livsmedel som onyttiga eller nyttiga kan skapa ett förhållningssätt till mat där man förbjuder sig själv från att äta vissa livsmedel, vilket enligt oss inte bidrar till hälsosamma matvanor. Man kan göra bättre livsmedelsval beroende på sina mål, men det behöver inte utesluta annan mat som kan vara bra i ett annat syfte. Åter igen, bra mat betyder olika för alla. "Att äta allt, men inte alltid" är ett tankesätt vi starkt tror på, och vi vill vara en hjälpande hand till att erbjuda bra mat i stor variation som grund för en hälsosam livsstil. Vårat syfte är därmed att erbjuda näringsrik, god och bra mat som bidrar till hållbara matvanor, både hälso- och miljömässigt. Detta gör vi genom att använda oss av befintliga råd och aktuell forskning inom kost, hälsa och miljö. 

Näringsrik och hållbar mat

På Middagsfrid vill vi bidra till hållbara och hälsosamma matvanor. Därmed går vi efter aktuella kostråd vid planering av våra kassar samtidigt som vi väljer livsmedel med ett stort hållbarhetsfokus. Vi följer aktuella kostråd genom att exempelvis använda mycket fullkornsprodukter, alltid erbjuda rikligt med grönsaker och att främst använda vegetabiliska oljor som matfett. Kött och kyckling som skickas är alltid svenskt, och vi väljer fisk och skaldjur efter Världsnaturfondens fiskguide. På så sätt säkerställer vi att du får i dig bra mat som är både hälsosam och god att äta, samtidigt som den är hållbar. 

Maya

Kostvetare
2022-11-23